Giv kirken et ’like’ - Budolfi er kommet på Facebook

Domkirken er nu at finde på de sociale medier. Den nye facebookside vil løbende blive opdateret med informationer om arrangementer i kirken. Du vil også kunne se billeder og læse historier om nogle af de mange begivenheder der finder sted. I efterårets løb har man eksempelvis kunne følge med i konfirmandernes altertavleprojekt.
Så giv os et like og få nyhederne med det samme.
Den nye side hedder Budolfi Kirke – Aalborg Domkirke og kan findes via facebook.com


 KONFIRM.DK
UNDERVISNING FOR BØRN OG UNGE I AALBORG


TEMAAFTNER I KLOSTERKIRKEN  - I FØLELSERNES VOLD

I efteråret vil følelser være temaet for tre temaaftener i Klosterkirken.
Vi vil se på de forskellig udtryk, vores følelser kan have. Vi vil undersøge, hvordan de er blevet udtrykt i salmer, musik, litteratur og billedkunst. Fælles for alle følelser er, at når vi overmandes af dem, er vi i deres vold – på godt og ondt. Men når vi bearbejder dem, kan refleksionen give anledning til nogle af de stærkeste kunstneriske udtryk.
Vel mødt til tre aftener i følelsernes vold.

Vrede
Tirsdag den 19/9 kl. 19-20 ved sogne og psykiatripræst Henriette Pedersen

Latter
Tirsdag den 24/10 kl. 19-20 ved sognepræst Hanne Dahl

Tårer
Tirsdag den 21/11 kl. 19-20 ved domprovst Niels Christian Kobbelgaard

Indgang til Klosterkirken er fra C.W. Obels Plads gennem klostergården. Parkeringsplads er forbeholdt klostrets beboere.


Academia efterår 2017
Budolfi sogn og Studenterpræsterne Aalborg indbyder til 5 fælles aftener i efteråret. Alle aftener holdes i Studenterhuset, Gl. Torv 10. Gratis adgang.

Sandhed – er min lige så god som din?
Tema: Sandhed – er min lige så god som din?
Hvad er sandhed? Er der flere slags sandhed? Kan man slippe afsted med at præsentere hvad som helst som (min) sandhed? Hvilken rolle spiller dokumentation og underbyggelse af synspunkter i den offentlige debat? Hvordan er mediernes forhold til det faktuelle?
Vi vil underkaste sandhedsbegrebet en analyse og se nærmere på, hvad sandhed er for en størrelse.

Mødet mellem religiøse sandheder.
Med imam Sherin Khankan og domprovst Poul Henning Bartholin

Onsdag den 27. september kl. 19.00

Hvad sker der, når sandheder mødes og brydes? Mød den kvindelige muslimske imam og folkekirkepræsten, der begge kom i vælten, da han inviterede hende til at tale i kirken. Sherin Khankan er forfatter, religionssociolog, foredragsholder, samfundsdebattør og én af Danmarks to kvindelige muslimske imamer. Poul Henning Bartholin er domprovst i Aarhus og præst ved Aarhus domkirke.

Flere møder: se fanen STUDENTERPRÆST


Lysfest for Kræftramte og pårørende
Tænd et lys for håbet eller mindet - tænd et lys for en ven

Torsdag, den 28. september kl. 19.00 i Budolfi Kirke

Kræftramte Aalborgensere og pårørende til kræftramte inviteres til en stemningsfuld aften, der markerer starten på årets brystkræftmåned. Vi tænder lys med håb for de, som lever med kræft og mindes de, som tabte kampen.
Tale ved domprovst Niels Christian Kobbelgaard og lokalforeningsformand af Kræftens Bekæmpelse Elin Bak. Derefter lysene tændes. Aftenen afsluttes med sange fra koret "Stemmer uden Grænser" og hvorefter er der kaffe/te og kage i kirkesalen for alle deltagerne.
En eftertænksom stund for alle med kræften inde på livet.
Det er gratis at deltage.

 


Sogneeftermiddag tirsdag den 10. oktober kl. 14.30 i kirkens krypt ved Leise Christensen, sognepræst i Skt. Johannes Sogn, Århus, ph.d.

Winston Churchill - mennesket, magten, myten
Winston Churchill er mest kendt for sin ledelse af Storbritannien under 2. verdenskrig, men hans liv rummer mange andre interessante og skæbnesvangre historier. Han var et menneske, der oplevede overgangen fra et (sejr)rigt og konserverende victoriansk samfund til et samfund, der skrålede med på Beatles-sange og så et spirede ungdomsoprør. To verdenskrige gennemlevede Churchill, hvor han spillede en central rolle i begge. Foredraget vil inddrage kendte som mere ukendte sider af dette rigt facetterede og humoristisk tilgåede liv.


Onsdag den 11. oktober kl. 18

– Pris 100 kr. inkl. man & vin. Arrangementet foregår i Folkekirkens Hus.
Billet købes hos Folkekirkens Hus.


Kom og vær med til en samtale om frihed og betydningen af reformationen. Vi markerer reformationsjubilæet ved at invitere til samtale over et måltid mad, som Martin Luthers kone kunne ha’ lavet det. Maden tilberedes af Caféen.
Samtalerne igangsættes med inspiration fra Luthers Tischreden (bordsamtaler). Målet er at gøre reformationen og jubilæet i 2017 spændende og relevant. Samtaleemnerne vil i høj grad kredse om forskellige aspekter af begrebet “Frihed” – og reformationens indflydelse på det.
Fælles for alle temaer er, at de tager deres udgangspunkt i ændringer i samfund og værdisyn, der kan føres tilbage til reformationens tankegods. Det materiale, der er udformet til bordsamtalerne, vil gøre det muligt at føre en samtale om disse emner med udgangspunkt i historiske fakta. Historien om reformationen får nutidig relevans ved tematisk at blive spændt op imod nutidige kontroversielle problemstillinger.
Materialet er udarbejdet af Studenterpræsternes landsnetværk med støtte fra kirkeministeriet. Christen Staghøj Sinding og Hanne Dahl vil sætte rammerne for en samtale, der rykker!
 


I ”Nøj det for børn” står der kvalitetstid for børn og voksne på programmet. I tre timer skal vi være sammen om musik og fortælling. Vi skal også hygge os over aftensmaden, og vi slutter af med en godnathistorie.
I efteråret har vi to aftener med hver sit tema.
Sangpædagog Anna Vestergaard laver musik og sang, hvor både børn og voksne kan være med. Sognepræst ved Budolfi Kirke Hanne Dahl fortæller godnathistorie.
Det koster 20 kr. at spise med. Betaling på aftenen.

Mørke
Tirsdag den 21. november kl. 16.30-19.30

Mørk er november og løvfaldet slut. Vi skutter os inden døre og venter på, at det skal blive lysere. Man kan være mørkeræd, men man kan også lære at ting bare ser anderledes ud, når der er mørkt. Der er slet ikke noget at være bang for. Vi vil opholde os ved mørket, inden vi skal i gang med julens lysfest. Det skal være mørkt, for at der kan blive lyst.

Program:
16.30 Velkomstboller med saftevand og kaffe
16.45 Anna Vestergaard leder os igennem et program hvor alle børn og voksne kan være med til at synge og lave musik.
18 Aftensmad: Pris 20 kr.
18.45 Samling med sang og godnathistorie.
19.30 Senest kl. 19.30 ønsker vi hinanden en god nat.


 

Gå på opdagelse i Budolfi Kirke – hjemmefra

”Budolfi Kirke i Aalborg er den første kirke i Danmark, hvor man nu via Google Streetview kan tage på en visuel rundtur, uden at skulle tage turen til Aalborg først. Med en mus ved hånden kan man gå rundt i kirkerummet og se nærmere på kirkens mange detaljer.”
Kilde: Menighedsrådenes Blad 09/2014.

VIRTUEL GUIDET RUNDTUR
Detaljer kan opleves på en guidet rundtur som kan tilgås her fra Budolfi kirkes hjemmeside (klik her).

Streetview fotos og Virtueltur: Bent Frost - www.mindstore.dk; andre billeder: Niels Clemmensen, Aalborg Stift.
GOD FORNØJELSE!


Ny billeder af Budolfi Kirke og Klosterkirken på Aalborg Stifts hjemmeside

 
 

Budolfi kirke er stiftets hovedkirke og har været det siden 1554. Den indeholder som forventet en rigdom af inventar, der både fortæller om kirken som domkirke og om Aalborg by.

Hele dette omfattende inventar kan man nu gå på opdagelse i i den beskrivelse, der netop er offentliggjort på Stiftets hjemmeside.

Find beskrivelsen af Budolfi kirke her.
Det er Niels Clemmensen, der har lavet både tekst og billeder.

Beskrivelsen består af næsten 450 billeder.

Teksten bygger i vid udstrækning på Jørgen Orlien og Viggo Petersens bog »Domkirken i Aalborg Budolfi kirke — fra begyndelsen til i dag«, som Budolfi sogns menighedsråd udgav i 2010. Bogen og beskrivelsen på sitet kan supplere hinanden.

Bogen kan købes hos kirketjenerne i Budolfi Kirke og på kordegnekontoret for 100 kr.