Giv kirken et ’like’ - Budolfi er kommet på Facebook

Domkirken er nu at finde på de sociale medier. Den nye facebookside vil løbende blive opdateret med informationer om arrangementer i kirken. Du vil også kunne se billeder og læse historier om nogle af de mange begivenheder der finder sted. I efterårets løb har man eksempelvis kunne følge med i konfirmandernes altertavleprojekt.
Så giv os et like og få nyhederne med det samme.
Den nye side hedder Budolfi Kirke – Aalborg Domkirke og kan findes via facebook.com

KONFIRM.DK
UNDERVISNING FOR BØRN OG UNGE I AALBORG

Her er programhæfte for sommerkoncerter 2018

Valdemarsdag i Budolfi fredag d. 15. juni 2018 kl. 20

Traditionen tro afholdes i samarbejde med Danmarks-Samfundet en festlig flaggudstjeneste i domkirken ved sognepræst Henriette Pedersen og domorganist Erling A. Thomsen.

Efter samling på Gammel Torv kl. 19 med taler og faneuddelinger føres alle fanerne ind i kirken til tonerne af Niels W. Gade.

Den 15. juni er for øvrigt også Genforeningsdag, hvor Sønderjylland officielt blev genforenet med Danmark efter det blodige nederlag i 1864.

TIRSDAGSKAFFE i kirkens krypt
fra kl. 9.30 til 11

Sommeren er en stille tid for mange. De sædvanlige gøremål er sat på pause indtil efterårssæsonen begynder igen.
Derfor indbyder præster og menighedsråd ved Budolfi kirke på tirsdagskaffe i krypten hver tirsdag fra den 13. juni til den 15. august fra kl. 9.30 til 11.

Her vil sognets præster deltage og fortælle en historie, og vi skal synge et par højskolesange.
Alle er velkomne og det er gratis at være med.

NYT SOGNEBLAD PÅ GADEN!

Sommerkoncerter
Sommerudflugt
Sommergudstjenester
Sommerguider i domkirken
Sommer - tirsdagskaffe
Sommer...

Gå på opdagelse i Budolfi Kirke – hjemmefra

”Budolfi Kirke i Aalborg er den første kirke i Danmark, hvor man nu via Google Streetview kan tage på en visuel rundtur, uden at skulle tage turen til Aalborg først. Med en mus ved hånden kan man gå rundt i kirkerummet og se nærmere på kirkens mange detaljer.”
Kilde: Menighedsrådenes Blad 09/2014.

VIRTUEL GUIDET RUNDTUR
Detaljer kan opleves på en guidet rundtur som kan tilgås her fra Budolfi kirkes hjemmeside (klik her).

Streetview fotos og Virtueltur: Bent Frost - www.mindstore.dk; andre billeder: Niels Clemmensen, Aalborg Stift.
GOD FORNØJELSE!

Ny billeder af Budolfi Kirke og Klosterkirken på Aalborg Stifts hjemmeside

Budolfi kirke er stiftets hovedkirke og har været det siden 1554. Den indeholder som forventet en rigdom af inventar, der både fortæller om kirken som domkirke og om Aalborg by.

Hele dette omfattende inventar kan man nu gå på opdagelse i i den beskrivelse, der netop er offentliggjort på Stiftets hjemmeside.

Find beskrivelsen af Budolfi kirke her.
Det er Niels Clemmensen, der har lavet både tekst og billeder.

Beskrivelsen består af næsten 450 billeder.

Teksten bygger i vid udstrækning på Jørgen Orlien og Viggo Petersens bog »Domkirken i Aalborg Budolfi kirke — fra begyndelsen til i dag«, som Budolfi sogns menighedsråd udgav i 2010. Bogen og beskrivelsen på sitet kan supplere hinanden.

Bogen kan købes hos kirketjenerne i Budolfi Kirke og på kordegnekontoret for 100 kr.